Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Πραλίνα φουντουκιού, σπιτική συνταγή


























Θα χρειαστούμε:



400 γρ. φουντούκια ψίχα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κακάο πικρό
150 ml ηλιέλαιο
1 βανίλια σε σκόνη









Πως το κάνουμε:



Απλώνουμε σε ένα ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα τα φουντούκια και ψήνουμε για 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Αν είναι ήδη ξεφλουδισμένα δε χρειάζεται να τα ψήσουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Χτυπάμε αρκετά για να σφίξει και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Αν θέλουμε να είναι πιο σταθερή η πραλίνα διατηρούμε στο ψυγείο. Επίσης, αν θέλουμε η πραλίνα να είναι πιο υγρή τότε προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com