Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Συνταγή για γλυκό κολοκύθα χωρίς ασβέστη






Αγαπημένο τραγανό και μπελαλίδικο γλυκό. Αποφάσισα να το φτιάξω χωρίς ασβέστη και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Βέβαια δεν είναι τόσο τραγανό όσο όταν περνάει πρώτα από τον ασβέστη, είναι όμως πολύ καλό. Επίσης, δε διαθέτω το κλασικό εργαλείο για να κάνω τις κολοκύθες στριφογυριστές οπότε τις έκανα σε σχήμα καρδιάς με το εργαλείο για τα μπισκότα. 






Θα χρειαστούμε:


1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
800 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό 
το χυμό από 3-4 λεμόνια
1 βανίλια
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα (προαιρετικά)




Πως το κάνουμε:


Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αν δε διαθέτουμε ειδικό εργαλείο μπορούμε να κόψουμε σε κυβάκια ή να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο για τα μπισκότα. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και νερό να τα καλύψει. και αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες. Ξεπλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα φύλλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα κομμάτια κολοκύθας και βράζουμε για 7-10 λεπτά το πολύ. Αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα για μια μέρα και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. 





*Όση ώρα το γλυκό βράζει μπορούμε να σκεπάσουμε με ένα πιάτο για να καλύψει την κολοκύθα και να μη σηκώνονται τα κομμάτια. 

*Το γλυκό θα γίνει τραγανό αλλά όχι τόσο όσο γίνεται όταν το φτιάχνουμε με ασβέστη.














2 σχόλια:

  1. ΦΙΛΗ ΜΟΥ
    ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ....ΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΣΟΥ ....ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΡΔΙΑΣ...ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ...
    ΤΟ ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ!
      Με λευκή κολοκύθα είναι, το χρώμα είναι λόγω του φωτισμού.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com