Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Αρωματικά μπισκότα με μαύρη ζάχαρη


































Αρωματικά μπισκότα με κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο για τον πρωινό καφέ ή για το τσάι μας. Η συνταγή είναι γεμάτη από μπαχαρικά, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και το σπίτι γεμίζει αρώματα..


Αφού ζύμωσα και σχημάτισα τα μπισκότα, τα πασπάλισα με λίγη ζάχαρη-πριν από το ψήσιμο- γιατί δεν είναι πολύ γλυκά, είναι όμως τραγανά και νόστιμα. Αν σας φαίνονται πολλά τα μπαχαρικά μπορείτε να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και να βάλετε τα δικά σας αγαπημένα.





Θα χρειαστούμε:


600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
180 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 φακελάκι μέικιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη μαύρη
το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. γαρίφαλο
2 βανίλιες





























Πως το κάνουμε:



Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγά και το ξύσμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο και πλάθουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να σταματήσει να κολλάει. Αν κολλάει αρκετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας ή στη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη μας και κάνουμε σχήματα με το ειδικό εργαλείο για μπισκότα. Αν δεν έχουμε μπορούμε να τα κάνουμε πλεξούδες. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 20-22 λεπτά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com