Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Μαχλέπι και νόστιμα κουλουράκια





















photo source









Το μαχλέπι είναι αρωματικό μπαχαρικό με το οποίο αρωματίζουμε τις ζύμες για τα γλυκά μας.  Χρησιμοποιείται στο τσουρέκι,  στη βασιλόπιτα ή ακόμη και στα μπισκότα και το κέικ. Καλά είναι να αγοράζουμε ολόκληρους τους σπόρους και να τους καβουρδίζουμε χωρίς λάδι ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία. Μ’αυτό τον τρόπο ενισχύουμε και το άρωμα τους. 

Αν αγοράζουμε ολόκληρους κόκκους , μπορούμε να τους κοπανίσουμε στο γουδί ή να τους πολτοποιήσουμε στο μούλτι μαζί με τα άλλα υλικά που δίνει η συνταγή.

Το μαχλέπι ταιριάζει πολύ με τη μαστίχα, το κακουλέ και το μοσχοκάρυδο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ποσότητα που χρησιμοποιούμε γιατί αν βάλουμε πολύ το γλυκο μας, θα πικρίσει.






Για μια πού εύκολη συνταγή για κουλουράκια με μαχλέπι θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:


700 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μαχλέπι σε σκόνη
2 κρόκους αυγών
1 ολόκληρο αυγό για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com