Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Κορμός με λευκή σοκολάτα και δαμάσκηνα









Από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς, είναι ο κορμός ή αλλιώς σαλάμι γλυκό ή μωσαϊκό.  Με όποιο όνομα και αν το προτιμάτε, είναι σοκολατένιο, πεντανόστιμο και πολύ πολύ εύκολο για να γίνει. Από καιρό ήθελα να φτιάξω έναν κορμό, όχι όμως με σοκολάτα σκούρη και μπισκότα, ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Με την πρώτη ευκαιρία, δοκίμασα με λευκή σοκολάτα, δαμάσκηνα και σταφίδες και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ. Την επόμενη φορά ίσως να προσθέσω μια ιδέα ρούμι ή κάποιο άλλο αρωματικό ποτό ή να προσθέσω πραλίνα και να παίξω με τις γεύσεις. Αν σας αρέσει η λευκή σοκολάτα και τα αποξηραμένα φρούτα, αυτό είναι το γλυκό σας.






Θα χρειαστούμε:



250 γρ. λευκή κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο 
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία μπισκότα της αρεσκείας μας
150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
100 γρ σταφίδες













Πως το κάνουμε:




Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αφού λιώσει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα και όχι θρυμματισμένα, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα  ψιλοκομμένα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς στον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρουμε σε φόρμα. Αν δεν έχουμε φόρμα μπορούμε να το τυλίξουμε σε αντικολλητικό χαρτί και να σχηματίσουμε ρολό με τα χέρια μας. Σε κάθε περίπτωση τοποθετούμε στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε για τουλάχιστον 3 ώρες. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com