Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Κανέλα και συνταγές


photo sourceΗ κανέλα είναι από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε περισσότερο στις συνταγές μας τόσο στα γλυκά, όσο και στα φαγητά και  έχει γεύση και άρωμα δυνατό. Τη χρησιμοποιούμε στα μπισκότα, στον καφέ μας, στο κέικ, στη ζεστή σοκολάτα, στις κομπόστες, στη μηλόπιτα, στο ρυζόγαλο,  στα παξιμάδια,  παντού.
Όπως και με πολλά άλλα μπαχαρικά, αν το παρακάνουμε στην ποσότητα το γλυκό θα πικρίσει.  Ταιριάζει πολύ με το γαρίφαλο, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και τη συνταντάμε σε αρκετές πολίτικες συνταγές. Επίσης η κανέλα είναι το πιο συνηθισμένο αρωματικό μπαχαρικό στις χριστουγεννιάτικες συνταγές.
Ακόμη, από τα καστανοκόκκινα ξυλάκια κανέλας μπορούμε να πάρουμε ένα ζεστό ρόφημα με πλούσιο άρωμα και θεραπευτικές ιδιότητες ή να προσθέσουμε κανέλα σε ζεστή λευκή ή μαύρη σοκολάτα.

Μια από τις πιο γνωστές χειμερινές συνταγές με κανέλα, είναι το Glühwein. Το ζεστό αυτό κρασί , παίρνει τα αρώματα του από τα κομμάτια πορτοκαλιού, το μήλο και την κανέλα ενώ για τον πρωινό μας καφέ φτιάχνουμε μπισκοτάκια κανέλας απλά ή με μαύρη ζάχαρη και γαρίφαλο. 

Μερικές συνταγές με κανέλα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com