Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Γλυκό κολοκύθα













Θα χρειαστούμε:




1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
800 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
το χυμό ενός λεμονιού
1 βανίλια
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

3 κ.σ. ασβέστη



























Πως το κάνουμε:




Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αν δε διαθέτουμε ειδικό εργαλείο μπορούμε να κόψουμε σε κυβάκια. Βάζουμε τα κομμάτια σε μια λεκάνη με νερό (περίπου 3 λίτρα) όπου έχουμε διαλύσει τον ασβέστη και αφήνουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες. Ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια ξεπλένουμε ξανά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα φύλλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα κομμάτια κολοκύθας και βράζουμε για 7-10 λεπτά το πολύ. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα για μια μέρα και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα




Η συνταγή είναι η ίδια με αυτή εδώ, απλά η μια έχει ασβέστη η άλλη δεν έχει, αυτή είναι και η μοναδική διαφορά τους. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com