Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα























Πολύ αρωματικά μπισκότα με κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο. Είναι εύκολα, νόστιμα, τραγανά και μυρίζει το σπίτι Χριστούγεννα. Η συνταγή μοιάζει με αυτή εδώ, απλώς στην παρακάτω έχω προσθέσει μέλι και υπάρχουν αλλαγές στις ποσότητες των υλικών. Αν θέλετε να τα απογειώσετε προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού, εγώ αυτή τη φορά δοκίμασα χωρίς και το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό. 


































Θα χρειαστούμε:



500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
200 γρ. βούτυρο
1 αυγό
3-4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
5 κ.σ. μέλι 
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. γαρίφαλο
2 βανίλιες














Πως το κάνουμε:





Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγά και το μέλι και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο και πλάθουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να σταματήσει να κολλάει. Αν κολλάει αρκετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας ή στη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη μας και κάνουμε σχήματα με το ειδικό εργαλείο για μπισκότα. Αν δεν έχουμε μπορούμε να τα κάνουμε πλεξούδες. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 20-22 λεπτά.





*Αν φτιάξουμε πολύ λεπτά μπισκότα τότε χρειάζεται λιγότερη ώρα ψήσιμο.

*Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. 









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com