Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Ροδέλες σαγκουίνι με σοκολάτα
























Το σαγκουίνι ή αλλιώς το ματωμένο πορτοκάλι είναι μια ποικιλία πορτοκαλιού μοναδική, γνωστή για το βαθύ κόκκινο χρώμα της. Είναι πολύ νόστιμο και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα είναι το κάτι άλλο. Βέβαια, μπορώ να πω πως το συνδυασμό πορτοκάλι-σοκολάτα ή τον μισείς ή τον λατρεύεις. Μέχρι πρόσφατα ανήκα στην πρώτη κατηγορία, όμως με το κόκκινο χρώμα του φρούτου και τη σοκολάτα να στάζει από πάνω άλλαξα γνώμη.
Όπως θα διαβάσετε παρακάτω οι ροδέλες, βράζουν με ζάχαρη και στη συνέχεια ψήνονται, διαδικασία που τους δίνει μια εξαιρετική υφή, ούτε στεγνή ούτε υγρή, ενώ το πασπάλισμα με τη ζάχαρη καραμελώνει τα φρούτα. Είναι κάπως μπελαλίδικη συνταγή, αξίζει όμως να τη δοκιμάστε έστω και μια φορά αν είστε από τους λάτρεις. 

























Θα χρειαστούμε:

4 μεγάλα σαγκουίνια
500 γρ. ζάχαρη
125 γρ. κουβερτούρα
μερικές οδοντογυφίδες
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα






Πως το κάνουμε:



Πλένουμε καλά τα σαγκουίνια και τα περνάμε από τον τρίφτη, από την λεπτή πλευρά. Αυτό το κάνουμε για να φύγει αρκετό από το πικρό της φλούδας τους. Κόβουμε σε ροδέλες και τις βράζουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και το πρώτο νερό το πετάμε. Σ'αυτό το στάδιο θα διαπιστώσετε πως το νερό είναι κόκκινο και πως τα φρούτα έχουν χάσει αρκετό από το χρώμα τους. 
Σε καθαρό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις ροδέλες και αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά. Με ένα πιρούνι απλώνουμε σε σχάρα τις ροδέλες και αφήνουμε ένα βράδυ να αφήσουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν ελαφρώς. Μπορούμε επίσης να τα αφήσουμε σε τρυπητό, χωρίς όμως να ακουμπάνε το ένα δίπλα στο άλλο. 
Την επόμενη μέρα, βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί λαδόκολλα και απλώνουμε τις ροδέλες χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε για μια ώρα στους 160 βαθμούς. Τα φρούτα με το ψήσιμο θα στεγνώσουν τελείως. 

























Αφού λοιπόν τα ψήσουμε αφήνουμε να κρυώσουν ενώ σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, πριν βουτήξω μια μια τις ροδέλες στη λιωμένη σοκολάτα, πέρασα από την κάθε μια, μια οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια έβαλα σε δυο κούπες από ένα σαγκουίνι και αφού βούτηξα τη ροδέλα στη λιωμένη κουβερτούρα τη στερέωσα στο φρούτο. 

























Αυτή η διαδικασία έγινε στο ίδιο ταψί που είχαν ψηθεί τα φρούτα γιατί η σοκολάτα στάζει και χρειάζεται οπωσδήποτε κάποια επιφάνεια από κάτω που δε φοβόμαστε να μη λερωθεί. Αν δε σας βολεύει αυτή η διαδικασία, αφού τα περάσετε από την κουβερτούρα, απλώστε τα πάνω στη λαδόκολλα. Τέλος, αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει τελείως σε δροσερό μέρος και είναι έτοιμα να τα φάτε. 



























Καλή επιτυχία!


*Το ξύσμα μπορούμε να το κρατήσουμε για να αρωματίσουμε κέικ και μπισκότα. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com