Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Μους σοκολάτας








Είχα δοκιμάσει αρκετές φορές να φτιάξω μους σοκολάτας στο παρελθόν. Άλλες φορές με περισσότερα αυγά, άλλες με κρέμα γάλακτος, άλλες μόνο με τα ασπράδια. Αυτή η εκδοχή θα καθιερωθεί ως η αγαπημένη μου επίσημα πλέον. Είναι λιγότερο αφρώδης από τις άλλες που δοκίμασα και δε χρησιμοποίησα κρέμα γάλακτος. Ελπίζω να σας αρέσει. 








































Θα χρειαστούμε:



250 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
4 αυγά φρέσκα







Πως το κάνουμε:


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα στο τέλος, κρατάμε ένα μικρό κομματάκι από την κουβερτούρα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Αφού λιώσει η κουβερτούρα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα και προσθέτουμε το κονιάκ. Χτυπάμε ξανά για λίγο στο μίξερ και μεταφέρουμε σε μπολάκια. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα σοκολάτας στην κορυφή σε κάθε μπολ. Χρειάζεται να μείνει τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο για να σταθεί. 


Καλή επιτυχία!



*Την κουβερτούρα δεν τη ρίχνουμε καυτή στο μείγμα αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς, όχι όμως τελείως. 

*Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φρέσκα ή βιολογικά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com