Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Γλυκό περγαμόντο


Το πιο αρωματικό γλυκό του κουταλιού είναι οπωσδήποτε το περγαμόντο. Το ίδιο το φρούτο μοσχοβολάει και όταν η φλούδα του βράζει για το γλυκό, μοσχοβολάει και το σπίτι  Χαίρομαι που μπορώ και βρίσκω τέτοια φρούτα για τα γλυκά μου.
Θα χρειαστούμε:1 κ. περγαμόντο 
800 γρ ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
το χυμό ενός λεμονιούΠως το κάνουμε:Πλένουμε τα φρούτα και περνάμε την φλούδα του από την ψιλή πλευρά του τρίφτη για να φύγει ελαφρώς το κίτρινο μέρος και η πικράδα. Κόβουμε λίγο από το πάνω και το κάτω μέρος του φρούτου και στη συνέχεια κόβουμε κάθετες λωρίδες με το μαχαίρι. Τις αφήνουμε σε κρύο νερό για ένα βράδυ για να φύγει το πικρό της φλούδας αλλάζοντας το νερό 4-5 φορές. Την επομένη, βράζουμε τη ζάχαρη με 3 ποτήρια νερό για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις φλούδες. Βράζουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα για άλλες 6-7 ώρες και μετά μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα

*Μπορούμε να αφήσουμε έτσι τις φλούδες ή τις τυλίγουμε κυλινδρικά και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. (πριν το βράσιμο)

*Το ξύσμα το κρατάμε για κέικ και μπισκότα.

*Από τα φρούτα κρατάμε μόνο τη φλούδα. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com