Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Τρουφάκια σοκολάτας με ουίσκι

























Θα χρειαστούμε:

250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. ουίσκι
κακάο πικρό για την επικάλυψη


























Πως το κάνουμε:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Όταν παγώσει καλά, πλάθουμε μικρές μπάλες και περνάμε την κάθε τρούφα από το κακάο κυλώντας την. Για ευκολία, βάζουμε το κακάο σε ένα επίπεδο πιάτο. 





*Διατηρούνται στο ψυγείο. 

*Για να μη λιώσει η σοκολάτα όπως θα πλάθουμε τις τρούφες καλύτερα να φοράμε γάντια. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com