Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Γλυκό φράουλα

Το γλυκό φράουλα δε χρειάζεται πολύ βράσιμο, χρειάζεται όμως πολύ προσοχή για να μη χαλάσει το φρούτο. Πλένουμε πολύ προσεκτικά τις φράουλες και μεταφέρουμε επίσης πολύ προσεκτικά στο βάζο όταν ετοιμαστεί το γλυκό. Αυτό το γλυκάκι μπορούμε να το φάμε σκέτο ή να το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια, σε κρέπες ή σε γιαούρτι. Θα χρειαστούμε:


1 κ. φράουλες 
800 γρ. ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό 
το χυμό 2 λεμονιών
1 βανίλια 
Πως το κάνουμε:


Κόβουμε τα πράσινα κοτσάνια από τις φράουλες και τις πλένουμε πού καλά. Ραντίζουμε τις φράουλες με το χυμό του ενός λεμονιού και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη βανίλια ώσπου να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε τις φράουλες και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Προσέχουμε πολύ να μην ανακατεύουμε το γλυκό όταν βράζει για να μη χαλάσουν οι φράουλες, παρά μόνο όταν βράζει μόνο του το σιρόπι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com