Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Brownies με σως καραμέλας και φιστίκια Αιγίνης








Θα χρειαστούμε:



για τα brownies:


200 γρ. αλεύρι
250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη μαύρη
2 βανίλιες
4 αυγά
150 γρ. φιστίκια αιγίνης



για τη σως καραμέλας:


400 γρ. κρέμα γάλακτος (πηχτή, για ζαχαροπλαστική)
350 γρ. ζάχαρη μαύρη
200 γρ. βούτυρο 
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. νερό






Πως το κάνουμε:


για τα brownies:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και αυτό. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα φιστίκια και χτυπάμε για λίγο ακόμη στο μίξερ προσέχοντας να μη διαλυθούν εντελώς τα φιστίκια.  Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα χαρτί καλύπτοντας και τα πλάγια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170-180 βαθμούς ανάλογα με το πόσο δυνατή είναι η κουζίνα μας. 


*κρατάμε μερικά από τα φιστίκια για να πασπαλίσουμε στο τέλος τα brownies 


για τη σως:

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε, τέλος το αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. 
Ρίχνουμε στα brownies όση σως θέλουμε και την υπόλοιπη τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Πασπαλίζουμε με μερικά φιστίκια και είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com