Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο







Θα χρειαστούμε:




350 γρ. αλεύρι 
3 αυγά
200 γρ. βούτυρο
το χυμό 1 λεμονιού
το ξύσμα 2 λεμονιών
200 γρ. μαύρη ζάχαρη 
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1 βανίλια 
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ


επιπλέον βούτυρο για να βουτυρώσουμε τη φόρμα













Πως το κάνουμε:





Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το παπαρουνόσπορο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 42-45 λεπτά στους 170. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com