Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σπιτική μαρμελάδα μήλο




























Στις μαρμελάδες προτιμώ να κόβω τα φρούτα σε μικρότερα κομμάτια και να μην τα πολτοποιώ. Καθάρισα τα μήλα και τα έκοψα σε λεπτές φέτες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μαρμελάδες πλούσιες σε γεύση, με γεμάτο, πηχτό σιρόπι και ολόκληρα κομμάτια φρούτων.



Θα χρειαστούμε:


4-5 μήλα κόκκινα
500 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια
2 ξυλάκια κανέλας
3-4 γαριφαλάκια
το χυμό ενός λεμονιού
1-2 ποτήρια νερό






























Πως το κάνουμε:


Καθαρίζουμε τα μήλα από την εξωτερική φλούδα και τα κουκούτσια. Αν θέλουμε τα πολτοποιούμε ή τα κόβουμε σε μικρότερες φέτες. Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com