Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Κέικ με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα



























Για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη μου επαφή με το φυστικοβούτυρο δεν πήγε και πολύ καλά. Η υφή του μου φάνηκε παράξενη και για αρκετό καιρό δεν το χρησιμοποιούσα πουθενά.
Όταν όμως το συνδύασα με ζεστό ψωμάκι και μαρμελάδα φράουλα άλλαξα γνώμη και από τότε το φυστικοβούτυρο βρίσκεται πάντα σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας μου. Συχνά το χρησιμοποιώ στα μπισκότα και σύντομα θα σας ανεβάσω τη συνταγή μου.
Αυτή τη φορά το πρόσθεσα στο κέικ και μαζί με τη σοκολάτα είχα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Έβαλα λίγο γιαούρτι στη ζύμη για να είναι πιο υγρό, σοκολάτα, το αρωμάτισα με βανίλια και στο τέλος πασπάλισα το κέικ με λίγα τριμμένα καρύδια που του ταίριαξαν πολύ.
Πολύ εύκολο, καθόλου κοπιαστικό.








































Θα χρειαστούμε:


300 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ζάχαρη
4κ.σ. φυστικοβούτυρο
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ





Πως το κάνουμε:


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι, τις βανίλιες και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν το κέικ κρυώσει μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα, φυστικοβούτυρο ή καρύδια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com