Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Πλάκα σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια





























Δε θα χρειαστούν πολλά υλικά για τις πλάκες αυτές, είναι όμως κάπως μπελαλίδικη η διαδικασία με τις φλούδες πορτοκαλιού, των οποίων η προετοιμασία χρειάζεται εκτός των άλλων και χρόνο.
Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή εδώ για τις ροδέλες σαγκουίνι-σοκολάτα, μόνο που τώρα κρατάμε μόνο τη φλούδα και όχι ολόκληρο το φρούτο.









































Θα χρειαστούμε:


250 γρ κουβερτούρα γάλακτος
2 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια






για το σιρόπι:



200 γρ. ζάχαρη

επιπλέον ζάχαρη για το πασπάλισμα










































Πως το κάνουμε:



Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα περνάμε από τον τρίφτη, από την λεπτή πλευρά. Αυτό το κάνουμε για να φύγει αρκετό από το πικρό της φλούδας τους. Κόβουμε τις φλούδες κάθετα σε μπαστουνάκια και τις βράζουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και το πρώτο νερό το πετάμε. Βράζουμε ακόμη μια φορά με τη ζάχαρη για 15 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τις φλούδες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε για 45' στους 160 βαθμούς. Οι φλούδες με το ψήσιμο θα στεγνώσουν τελείως.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα την λιωμένη σοκολάτα σε λεία επιφάνεια και προσέχουμε να μη χυθεί. Ρίχνουμε από πάνω τις ψημένες φλούδες, τα καρύδια και τις σταφίδες και αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα. Αν θέλουμε κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Καλή επιτυχία 💜💜💜

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com